Historia om hundrasen
Australian Shepherd kommer ursprungligen från USA. Den kom troligen till Europa via Australien på 1800-talet. Målet var att skapa en ras som var mångsidig och kunde arbeta självständigt. Människor gillar fortfarande den här rasen eftersom den har bra flock- och bevakningsförmåga.

Hundrasens användningsområde
Australian Shepherd är en arbetshund som är mycket intelligent. Den här rasen är utmärkt för boskapsskötsel och arbete.

Hundrasens egenskaper
Australian Shepherd är en hälsosam hundras. De har ett jämnt temperament och är vänliga mot människor, men bör vara försiktiga i närheten av främlingar. Australian Shepherds är intelligenta och mångsidiga hundar som behöver både fysisk och mental stimulans.

Storlek och utseende
Australian Shepherd är en medelstor, smidig hundras. Hanhundar är mellan 51-58 cm långa och tikar mellan 46-53 cm långa. Pälsen är dubbel, med taggiga hårstrån, en riklig underpäls och rejäla borststrån på svansen. De färger som kan förekomma är blue merle, svart, red merle, röd, alla med eller utan vita markeringar eller tan markeringar. Varje form av överdrift i storlek, grovhet och päls är felaktig enligt rasstandarden. Medfödd stumpsvans kan förekomma. Pälsen behöver kammas regelbundet.