Att klippa hundens klor är något som flera hundar (men även mattar och hussar) tycker är jobbigt och svårt. Ett tips är att göra det till en mysig rutin där hunden och du får spendera värdefull tid tillsammans. Det är viktigt att du håller ditt djurs klor i lagom längd. För långa klor leder till onaturlig gång och större skaderisk då djuret lättare fastnar i och skadar klorna om de blir för långa. Klor växer olika fort på olika individer och det är även individuellt hur snabbt de slits ner utan klippning.

Det finns några tips som kan underlätta kloklippning.

  • Introducera klotången för den unga valpen. Till en början behöver du inte klippa klorna utan vid de första tillfällena utan bara introducera.
  • Klipp hellre klorna ofta och lite än för sällan och för mycket.

Nedan finner du flera produkter som underlättar kloklippning från VetZoo som Hundras.se rekommenderar.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Vetzoo.

Miller Klotång

Miller Klotång är en kraftig tång som fungerar bra till alla djur som behöver få klorna klippta. Klosax med rejält handtag och vassa blad. Smidig sax som är lätt att använda, fungerar jättebra till både mindre och större klor.

Besök VETZOO för aktuellt pris

Oster Klofil

Smart och praktisk elektrisk klofil. Filen är tystgående och fungerar utan elsladd samt har ett smart plastskydd som förhindrar håret från att trassla in sig i filen.

Besök VETZOO för aktuellt pris

Moser Kloslip

Moser Kloslip – håll klorna i trim! Mosers Kloslip passar hundar av alla storlekar och den hjälper dig att supertyst, lätt och praktiskt slipa ned din hunds klor.

Besök VETZOO för aktuellt pris