Passa på att läsa en bra bok om hundar. Genom att förkovra dig bland hundböcker lär du dig mer och kan på så vis på en både gladare och lydigare hund.

Denna sida innehåller reklamlänkar från Adlibris, Bokus, Bookbeat och Nextory.

Lyssna på böcker direkt i din telefon eller annan valfri enhet:

– Prova BookBeat fritt i 2 veckor.

– Prova Nextory fritt i 2 veckor.

#fredrikälskarhundar : Konsten att kommunicera med hundar

Författare: Fredrik Steen

Det här är en bok för dig som älskar hundar och för dig som vill bli bättre på att förstå och kommunicera med dem. I #fredrikälskarhundar berättar hundcoachen Fredrik Steen hur man bäst kommunicerar med hundar och hur de fungerar. Han ger enkla förklaringar och lösningar på vanliga problem och visar hur du med enkla medel kan hjälpa din hund att bli en ännu lyckligare familjemedlem. Fredrik berättar också om hur hans hundintresse började och hur hundarna har format hans liv. Fredrik Steen är är känd av hela Hundsverige som Hundcoachen i TV4 Nyhetsmorgon.

Boken finns hos:

Hundens språk och tankar

Författare: Per Jensen

Det är svårt att tänka sig ett mänskligt liv utan hundar! Sedan vi levde som jägare och samlare har hunden följt oss människor. Per Jensen, professor i etologi, har skrivit en bok om hundens beteende, språk och tankeförmåga och beskriver pedagogiskt hur kunskapsläget är idag. Ny fakta blir här tillgänglig för en intresserad allmänhet.

Boken ger en unik inblick i vad den moderna vetenskapen har att säga om hundens inre liv.

Boken finns hos:

Att leva med hund : en guide till dina hundår

Författare: Per Jensen

Åren med hund är en underbar tid tillsammans med en älskad vän, men har också sin beskärda del av besvär och sorg. I den här boken får vi ta del av vad som händer med hunden från spermie till grav, baserat på den senaste forskningen. Här får man insikter som underlättar allt från valet av valp, via uppfostran och träning till att leva med en åldrande hund.

Med humor, värme och en stor kärlek till hundar förmedlar Per Jensen det senaste om hur våra fyrbenta vänner fungerar i olika faser av livet och hur vi kan använda de nya rönen för att få en lycklig samvaro. Oavsett om man planerar att skaffa sin första valp eller har levt med hundar hela sitt liv ger boken värdefulla nya kunskaper.

Boken finns hos:

Historiska hundar : hur människans bästa vän har påverkat världen

Författare: Mats Carlbom

Skulle Nederländerna ha funnits om det inte vore för en påpasslig liten mops? Skulle Storbritannien ha varit katolskt om inte en viss greyhound bitit en viss fot? Jo, kanske det. Men helt säker kan man inte vara. Historien är full av tillfälligheter. Möt hundarna som , i stort och smått förändrat världen.

Boken finns hos: